Palvelimen laiterikon vuoksi 30.7.–4.8. aikana tapahtuneet lainaukset, lainojen uusinnat ja palautukset, yhteystietojen päivitykset sekä maksusuoritukset ovat jääneet rekisteröitymättä kirjastojärjestelmäämme.Tällä hetkellä järjestelmä on taas toiminnassa ja toimii kuten pitääkin. Epäselvissä tapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostiin: oppimiskeskus@aalto.fi

Tietoa arkistoaineistoista

Aalto-Finnan arkistoaineisto-haulla löytyy Aalto-yliopiston ja sen edeltäjien toimintaan ja historiaan liittyviä kuva-aineistoja. Arkistoaineistosta löytyy opetusta ja tutkimusta dokumentoivia valokuvia yliopiston historiasta, opinnäytteisiin ja diplomitöihin liittyviä kuva-aineistoja, oppilastöitä sekä yliopistossa toimineiden opettajien henkilöarkistoihin liittyviä aineistoja. Varhaisimmat aineistot ovat 1900-luvun alusta.

Aalto-Finnassa osasta aineistoa näytetään vain kuvailutietoja ja tekijänoikeuksien puitteissa näytetään myös kuvat. Mikäli kuvaa ei ole Aalto-Finnassa nähtävissä tekijänoikeussyistä, Oppimiskeskuksen ylläpitämää Raami-kuvatietokantaa voi käyttää Oppimiskeskuksen Visual Resources Centre-palvelussa. Aineiston käyttöoikeustiedot näytetään kuvan yhteydessä, suuri osa historiallisista valokuvista on käytettävissä vapaasti avoimella CC-BY 4.0-lisenssillä. Alkuperäiset arkistoaineistot ovat saatavilla Aalto-yliopiston arkistossa.

Aalto-Finnassa on rajoitettu määrä kuvia ja arkistolla on kokoelmia, jotka eivät vielä ole digitaalisesti saatavilla. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteys Arkistoon tai Oppimiskeskukseen:

Aalto-yliopiston Raami-kuvatietokannan digitoituja kuva-aineistoja on saatavilla myös korkearesoluutioisena täysin vapaaseen käyttöön Aalto University Commons-palvelussa.