Palvelumme poikkeustilanteen aikana. Sivua on viimeksi päivitetty 23.10.2020.

Tietoa Aalto-Finnasta

Mikä Aalto-Finna on?

Aalto-Finna on Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen hakupalvelu, jonka kautta voit hakea Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen painettuja ja verkossa saatavilla olevia aineistoja, sekä Aalto-yliopiston arkistojen aineistoja.

Voit myös uusia lainojasi, varata aineistoa sekä tehdä kirjatilauksia muilta kampuksilta tai Varastokirjastosta. Muita palveluita ovat esimerkiksi suosikkien ja hakujen tallennus.

Jos sinulla on käyttäjätunnus Aalto-yliopiston verkkoon, pääset suoraan lukemaan yliopistolle hankittuja e-lehtiä ja e-kirjoja.

Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta, voit lukea e-lehtiä ja e-kirjoja Oppimiskeskuksen toimipisteissä.

Mitä Aalto-Finnasta löytyy?

Aalto-Finnan aineistot:

  • Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen painetut ja elektroniset aineistot: kirjat, e-kirjat, lehdet, tietokannat
  • Aalto-yliopiston julkaisuarkiston Aaltodocin aineistot: opinnäytteet, julkaisusarjat
  • Arkistoaineistot-haulla löytyy Aalto-yliopiston ja sen edeltäjien toimintaan ja historiaan liittyviä kuva-ja esineaineistoja. Arkistoaineistosta löytyy opetusta ja tutkimusta dokumentoivia valokuvia yliopiston historiasta, opinnäytteisiin ja diplomitöihin liittyviä kuva-aineistoja, oppilastöitä sekä yliopistossa toimineiden opettajien henkilöarkistoihin liittyviä aineistoja
  • Varastokirjaston Vaari-tietokannan aineistot
  • kansainvälisiä artikkeleita lisensoiduista tietokannoista (Primo Central Index)

Huomioi käyttöehdot

Useimpiin verkkoaineistoihin pääseminen edellyttää kirjautumista Aallon käyttäjätunnuksilla, mikäli olet Aalto-yliopiston verkon ulkopuolella. Verkkoaineistoja tulee käyttää käyttöehtojen mukaisesti ja erityisesti huomioida, että aineistoa ei saa ladata systemaattisesti tai huomattavissa määrin.

Aalto-Finna on osa kansallista Finnaa

Aalto-Finna on paikallinen näkymä kansallisesta Finna-hakupalvelusta, jota ylläpitää kansalliskirjasto. Finna tarjoaa haettavaksi kirjastojen, museoiden ja arkistojen kaikille avoimia aineistoja ympäri Suomea.