Palvelimen laiterikon vuoksi 30.7.–4.8. aikana tapahtuneet lainaukset, lainojen uusinnat ja palautukset, yhteystietojen päivitykset sekä maksusuoritukset ovat jääneet rekisteröitymättä kirjastojärjestelmäämme.Tällä hetkellä järjestelmä on taas toiminnassa ja toimii kuten pitääkin. Epäselvissä tapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostiin: oppimiskeskus@aalto.fi

Tietoa Aalto-Finnasta

Mikä Aalto-Finna on?

Aalto-Finna on Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen hakupalvelu, jonka kautta voit hakea Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen painettuja ja verkossa saatavilla olevia aineistoja, sekä Aalto-yliopiston arkistojen aineistoja.

Voit myös uusia lainojasi, varata aineistoa sekä tehdä kirjatilauksia muilta kampuksilta tai Varastokirjastosta. Muita palveluita ovat esimerkiksi suosikkien ja hakujen tallennus.

Jos sinulla on käyttäjätunnus Aalto-yliopiston verkkoon, pääset suoraan lukemaan yliopistolle hankittuja e-lehtiä ja e-kirjoja.

Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta, voit lukea e-lehtiä ja e-kirjoja Oppimiskeskuksen toimipisteissä.

Mitä Aalto-Finnasta löytyy?

Aalto-Finnan aineistot:

  • Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen painetut ja elektroniset aineistot: kirjat, e-kirjat, lehdet, tietokannat
  • Aalto-yliopiston julkaisuarkiston Aaltodocin aineistot: opinnäytteet, julkaisusarjat
  • Aalto-yliopiston ja sitä edeltäneiden korkeakoulujen toimintaan liittyviä kuva-aineistoja (Arkistoaineistot)
  • Varastokirjaston Vaari-tietokannan aineistot
  • kansainvälisiä artikkeleita lisensoiduista tietokannoista (Primo Central Index)
  • kotimaisia artikkeliviitteitä (Arto-tietokanta)

Huomioi käyttöehdot

Useimpiin verkkoaineistoihin pääseminen edellyttää kirjautumista Aallon käyttäjätunnuksilla, mikäli olet Aalto-yliopiston verkon ulkopuolella. Verkkoaineistoja tulee käyttää käyttöehtojen mukaisesti ja erityisesti huomioida, että aineistoa ei saa ladata systemaattisesti tai huomattavissa määrin.

Aalto-Finna on osa kansallista Finnaa

Aalto-Finna on paikallinen näkymä kansallisesta Finna-hakupalvelusta, jota ylläpitää kansalliskirjasto. Finna tarjoaa haettavaksi kirjastojen, museoiden ja arkistojen kaikille avoimia aineistoja ympäri Suomea.